Svētku ziņas

XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku vizuālā identitāte

15. aprīlis

2017.gadā norisinājās Valsts izglītības satura centra organizētais konkurss “XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku logo zīme” (turpmāk – Svētki). Par atbilstošāko logo zīmes idejas motīvu gaidāmajiem 2020.gada Svētkiem tika atzīts Zaļenieku komerciālās un amatniecības vidusskolas IP “Restaurācija” 1. kursa audzēknes Solvitas Vāceres darbs, kurā redzama saule, kas rotājas ar bizēm.

Iedvesmojoties no konkursa uzvarētājas radītā logo idejas motīva un akcentējot to ar labāko praksi no mūsdienu vizuālās valodas, radīta vienota un funkcionāla Svētku vizuālā identitāte, ko izstrādāja dizaina aģentūra SIA “Dingo & Schwarz”.

Svētku logo attēlo saules rotu, kas caur krāsu un gaismu rakstiem izrotājas ar/caur rotaļu, dejas motīvu, vainagu pinumu, etnogrāfiskiem rakstiem, bizēm, lentēm un citiem Svētku elementiem un notikumiem.

Svētku logo centrālais pamatelements ir saule, kas rotājas ar meiteņu bizēm, matu lentēm, kuru attēlojums vienlaicīgi simbolizē arī zēnu lakatiņus. Gan zīmē saskatāmie elementi, gan veids, kā tie rotājas, sasaucoties viens ar otru, attēlo rotaļu –  rotāšanos kā neatņemamu Svētku sastāvdaļu un pašus Svētkus kā visgreznāko no rotām.